tiistai 18. lokakuuta 2016

KESTÄVÄ KEHITYS

TAVOITE: Osaa ajatella verkkokaupan toimintoja kestävän kehityksen näkökulmasta. Ymmärtää, miten kestävä kehityksen voi ottaa huomioon verkkokaupan toiminnoissa ja valinnoissa. Osaa tehdä tietojensa pohjalta videon, julkaista sen Vimeossa ja upottaa blogiinsa.

MATERIAALI (tutustu nähin ja tutki VERKKOKAUPAN näkökulmasta)

Kestäväkehityksen alkeet (YLE - podcast, voit ladata ja kuunnella)

Mitä on kestävä kehitys? (ympäristöministeriö)
Mitä on kestävä kehitys? (YLE - videoita)
Kestävä kehitys partioaitassa
UPS kestävä kehitys
IKEA kestäväkehitys
Hemtex -kestäväkehitys

TEHTÄVÄ I  Materiaaliin tutustumisen jälkeen kirjoita ajatuksiasi ja etsi esimerkkejä verkkokauppojen kestävänkehityksen toteutuksista . Laita kommentit, arivoinnit, ajatuksesi ja/tai esimerkit PADLETiin. Kirjoita postaukseen oma nimesi.

TYÖSKENTELYTAPA
Tutkikaan kestävänkehityksen näkökulmaa ryhmissä. Voitte myös halutessanne tuottaa materiaalin yhdessä ja jakaa sen ryhmäläisille edelleen työstettäväksi. Materiaalin voi tehdä myös yksin. Jokainen ryhmän jäsen työstää ja julkaisee OMAN videon aiheesta.


TEHTÄVÄ II Tee video (esim. animaatio, näytelmä, tietoisku, dokumentti..), joka kertoo miten verkkokaupassa tehdään ekotekoja ja mitä kestävä kehitys on verkkokaupan näkökulmasta?

TYÖKALUT

Videon käsittelyyn
Koneelta löydät käsittelyy ohjelman Adobe Premier. Sen avulla voi liittää useampia videon pätkiä tai stillkuvia sekä ääniraitoja yhdeksi videoksi. Voit lisätä efektejä, muokata raitoja sekä lopuksi ne on tallennettava elokuvaksi. Tallenna valmis elokuva mp4 muotoon.

Videon julkaisu
Vimeo tai YouTube Kirjaudu sinne Google tililläsi, julkaise video. Ota upotuskoodi ja upota blogiisi.

Ohjeita Adobe Premier
Adobe Premier tutorial


PALAUTUS:

1. Upota KESTÄVÄN KEHITYKSEN VIDEO  blogiin
2. Linkki Padlet postaukseesi.

Postaukseen tunnisteet, SÄKA, kestävä kehitys
Palauta Moodleen linkki blogisi postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti